No niin. Tämäkin alkoi siitä kuuluisasta lausahduksesta. ” No mut eihän tuo ees oo pahan hintanen..”
Tähän voisin jatkaa vielä, että ”Ja mullahan on jo ollut periaatteessa puolet tuosta autosta kerran”

Niin siis asiaa sen enempää kiertelemään. Menin ja ostin muovisen ilmeisesti ”Lumimiehestä” inspiroidun FTX Outlaw RTR kit:n. Ostaessa ajattelin enimmäkseen hintaa (huokea, kun osti harjallisen) ja että olen kerran jo omistanut FTX Vantagen jolla tuli ajettua paljon. Outlaw on voimansiirroltaan puoliksi tuttua tuosta Vantagesta, jonka kulutuskestävyys on todettu hyväksi. Muovilaatu tarpeeksi joustavaksi eli kestää hieman nojatakin jne.

Auton perusjutut on kunnossa ainakin paperilla eli voimansiirrossa on metallia (vähintään burmalaista tinaa) tarpeeksi. Etukardaani on metallia kuten ulostulotkin. Edessä on nivelvetarit sekä edessä ja takana on metallirattaiset diffit. Taka-akselille menee muovinen teleskooppikardaani mikä nyt on lähes 80% varmasti menossa vaihtoon parin testin jälkeen (luotto siis täydet 100% kestävyyteen).

Auton sähköpuolesta voi sanoa, että perusharjallista RTR kauraa eli Etronixin 2.4ghz mankka (kaiketi ihan ok), 550-sarjan ei avattava 21T harjallinen moottori yhdistettynä harjalliseen nopeudensäätimeen ja joku Waterproof-servo. Noh. Se niistä, ne on jo myyty eteenpäin ja toivottavasti palvelee yhden juniorin aloittelua tuuppibuggyssä.

Se siitä taustatietoläpästä. Katsotaan millainen laite ja mikä määrä muovia.

Ensin purettiin autosta tosiaan sähköt parempaan käyttöön, kuin olisivat olleet itsellä.

Toivottavasti ei hirveästi tule sähköpuolen kanssa ruuvailtua sillä ruuveja laitteessa ainakin on paljon. Ennen kuin pääsi moottorin asti käsiksi sai ruuvata periaatteessa kaiken irti auton keskeltä. Toinen huomioitava seikka on, että autossa ei ole säädettävää pinjonin ja päärattaan hammasvälystä vaan autossa on kiinteä moottoripukki, joka on pinjonin hammaslukukohtainen. Saas nähdä onko hyvä vai huono.

Outlawin etupää pohjautuu suoraan FTX Carnageen eli merkin 4wd Truggyyn, joten siltä osin hyvin peruskauraa. Normaali ohjauslinkistö ja normaali erillisillä casterpaloilla toteutettu navan seutu.

Sitten se mielenkiintoisempipuoli autosta (no okei se miksi uteliaisuus heräsi). Autossa on kiinteä taka-akseli järeämmillä alatukivarsilla ja kahdella ylälinkillä.  Vakaaja on tuollaisella aika rujolla hässäkällä rakennettu (tekisi mieli tehdä erilailla) tuosta taka-akselilta takahäkkiin tangotettu. Kuvasta myös näkee, että kaikki kiinnikkeet ovat noh ainakin muovia. Elikäs näistä taatusti jotkut vaihtuvat alumiinisiin jossakin vaiheessa tai sitten tarpeen tullen viritellään jotain muuta mielenkiintoista (jos se on halvelmpi ratkaisu).

Renkaat tuntuvat räpylään ihan kivalta kumiseoksen suhteen ja ovat vauhtiajoltaan ihan ok, joten varmaan saavat nyt alkuun hieaman kokea tuskaa ja kipua ensi testeillä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No niin eli tuollainen laitos. Alkujohdannossa olisi pitänyt varmaan myös sanoa, että pääsin kesällä kokeilemaan parin päivän ajan kaverin harjatonta RTR versiota, joka kieltämättä oli enemmän kuin ratkiriemukas laite ajella. Auton käytös on huisia aina kiihdytettäessä toinen etutassu ilmassa ja jarrutuksissa sai pitkät pätkät jarruteltua takapyörät ilmassa.
En minä tätä nyt ihan kiusallaan kumminkaan pelkästään muovinesittelyn takia tänne kirjoittele vaan projekti on tuossa jo hieman edennyt pidemmälle mitä nämä kuvat ovat ja seuraavaankin postaukseen lienee jo enemmän, kuin tarpeeksi tylsiä huoltokuvia. Mutta koittakee armahtaa sen verran, että ehdin pääsemään siihen tuunaamis ja rakentamisvaiheeseen. Tarkoitus on aavistuksen panostaa kyllä ulkonäköönkin. Räppäyslaitehan tästä tulee 100%:sti, mutta katsotaan jos pääsisi edes sille alimmaiselle rimalle ulkonäössä.

Tähän loppuun vielä kuvatus kesältä. (ei oma. Kiitos kuvasta Aleksi Manninen Exposures)

aleksimanninenexposures-outlaw