Basher oli tietoinen jokerihankinta Kiinanmaan alennusmyynneistä, koska auto on kumminkin tutun valmistajan (TeamC) tekemä ja kyseisestä automallista minulla on ollut parempaa versiota useampi yksilö ajan saatossa.

Auton hankintaa puolsi myös kertynyt laaja varaosavalikoima omasta takaa, sekä varaosien helppo saatavuus ja huokea hinta.

Auto itsessään on niin yksinkertainen nelivetoinen 1:10 buggy kuin vain voi olla. Kardaaniveto ja keskellä kiinteä pääakseli slipperillä (Toki slipperi on tehtaan oman insinöörin suunnittelema ja varsin mielenkiintoinen kaikkine tappeineen). Autossa on satula-akut vielä ja iskunvaimentimet ovat tutut TeamC:n alumiiniset pikkutikut. Itse auto on sitten muovia rungoltaan ja iskaritorneiltaan, kun kilpaversiot ovat hiilikuiturunkoisia.

Eli lähtökohdiltaan erittäin tavallinen laite. Kesän koittaessa auto tosiaan paljasti olevansa erittäin helposti lähestyttävä ja jokainen joka autoa kokeili oli samaa mieltä. Auton luontainen rungon flexi tekee autosta todella rauhallisen ja silti sillä voi tarpeen tullen ajaa ihan kelvollista vauhtia ainakin näille ranteille. Ehdottomasti yksi suosikkiautojani.

basherin-huoltoa-16
Ja tällaisella sitten kohti sisäkautta.