Sisäkauden alettua Hämeenlinnassa jälleen kerran heräsi ajatus kokeilla takavetoista krossaria. Edellinen XB2 versio taisi olla -18 vuosimallia joka minulla oli, joten kehitystä varmasti on tapahtunut. Pienen tutkinnan jälkeen aloin olla kohtalaisen vakuuttunut, että 4 vuodessa autot todennäköisesti ovat ottaneet askeleen taas eteenpäin. Tavan mukaisesti XB2C ’22 auto julkaistiin jo 2021 vuoden puolella Marraskuussa ja ostin yhden sarjan itselleni ensimmäisestä erästä.

Vuoden 18 malliin verrattuna pitäisi olla melkoisesti tullut muutoksia vuosien saatossa:
– Pidemmät tukivarret takana ja muokatut etutukivarret.
– Useamman kerran muutettu jousitusgeometria.
– Ohjausgeometria uusittu.
– Uusittu vaihteisto – mm. Diffin korkeuden säätö sekä vielä edempänä oleva moottori
– Uudemmassa diffissä on suurempi öljykapasiteetti.
– Painojakaumaa on hierottu hieman eteenpäin ja mahdollisuuksia säätää sitä.
– Kori on uudistettu – tästä en tiedä onko merkittävää vaikutusta minun ajossa, mutta uusi on ainakin virtaviivainen ja matala.
– ’22 malliin tuotiin uusi takatukivarsien kiinnitys kokonaisuudessaan.

Paljon on siis ehtinyt tulla päivityksiä sitten ’18 mallin. Edessä on toivottavasti mielenkiintoisia hetkiä ensin kasatessa ja sitten, kun auton vielä saa ajoon niin pääsee vertailemaan kokemuksia vanhoihin muistoihin.

Yritän kirjoitella pari-kolme artikkelia kasauksesta ja sen jälkeen hieman ajofiiliksistä, kun ensin pääsen radalle asti. Ennen kaikkea yritän tällä kertaa saada nämä artikkelin ajankohtaan sopivaan aikaan ulos, eikä kauden päätteeksi 😀

Tasauspyörästöstä (diffistä) ja vaihteistosta

Sarjan rakennus alkaa diffistä ja jatkuu luontevasti vaihteiston kasaamisella. Osia hypistellessä muovilaatu tuntuu hyvältä ja selkesti kuitupitoiselta. Diffin osia ei tarvinnut juurikaan siistiä vaikka rattaat joutuikin irroittamaan osapuusta ei valujälkeä juurikaan jäänyt. Kaikki pinnat olivat suorat ja läpiviennit sileät eikä päissä ollut purseita. Kasasin diffin vakiokomposiitti rattailla (vaihdetaan sitten jos tulee tarvetta). O-renkaisiin käytin totutusti OKS:n 1110 rasvaa pitämään o-renkaat hyvinä. Vakiosetupista poiketen kasasin diffin 7k öljyllä.

Vaihteistossa ei ihmeellistä ollut, joten luonnollisesti unohdin kuvata sen kokonaan. Uusissa 2wd krosseissa on diffin korkeuden säätö. Tämän avulla vetoakseleiden linjaa saadaan korjattua ajokorkeuden mukaan käyttämällä eri inserttejä diffin laakereiden ympärillä. Tällä pitäisi olla auton ajokorkeuden vaukattamiseen oleva vaikutus.

Autossa on 3 levyinen slipperi, jota ei vanhassa muistaakseni ollut eli nyt luulisi slipperin toimivan matollakin paremmin ja pysyvän johdonmukaisena.

Kasauksen edetessä pääsin hypistelemään pohjalevyä, joka tuntuu todella ohuelta ja siististi koneistetulta. ’22 malliin servon ja elektroniikan paikkaa voi veivata edemmäs ja taaemmaksi painojakaumaa hieroessa. Myöhemmin selviää onko se ominaisuus, jota tulee käytettyä.

Kasatessa uusi tukivarsien kiinnitys vaikutti hyvältä siinä mielessä, että enään takakiinnikettä ei tarvitse pujotella mihinkään väliin vaan se ruuvataan viimeisenä paikalleen vaihdelaatikon perään alapuolelta. Samoin myös aurausta tai anti-squattia muutettaessa irroitetaan vain pelkkä tukivarren kiinnike kahdella ruuvilla.

Takahubit ovat myös uudet minulle. Vanhassa ’18 mallissa oli kokonaan muoviset ja vantti ruuvattiin suoraan hubiin ylhäältä. Tämä uusi vaikuttaa ainakin käsissä hypistellessä tukevalta.

Käytin vetoakseleissa laakerien- ja ulostulojen pinnoilla OKS 250 pastaa suojaamaan kulutukselta ja estämään laakerien jumittumista akseleihin.

Seuraavaksi keula alkoi muotoutumaan keulapalan asennuksella ja sivupalkkien kiinnittämisellä. Tämä vaihe vaikuttaa varsin tutulta vanhemmastakin XB2:sta. Ohjausräkin osia on hieman pyöritelty tähän uudempaan versioon. Riippuen kasaako Dirt vai Carpet mallia niin tässä kohtaa osat asennetaan eri päin tarvittaessa. Jokseenkin hämmentävä kohta tulkata, mutta käytetty 2 lisäsekuntia kuvan tulkintaan tuo kyllä vastauksen.

Tätä pidemmälle ei lyhkösillä Jouluvapailla ehtinyt, kun piti palata töissä sorvin ääreen. Pyritään tässä heti vuoden alkuun saada auto nippuun ja ajofiiliksistä rapsaa pikimiten. . Jatkuu…