Pikku hiljaa loppuja tilattuja osia valuu tänne Hämeeseen asti.

Pahasti alkaa myös näyttämään siltä, että projektia saadaan vietyä taas eteenpäin. Nyt uusista osista oli vuorossa renkaat. Tähän ”helpoksi” ratkaisuksi renkaiden kohdalla valikoitui Xrayn vanhemman 1:8 Truggyn renkaat ja vanteet. Näitä on tällä hetkellä huokeasti (se tärkein) hinnoiteltuna markkinoilla (ilmainen olisi ollut vielä parempi). Rengas on truggyrenkaan kokoinen ulkohalkaisijaltaan, mutta sitten taas vanne on halkaisijaltaan lähempänä normaalia 1:8 buggyvannetta eli nämä täytyy ostaa aina parina. Renkaan profiili on hieman korkeampi joten saattaa olla, että ulkonäkö ei kauheasti muutu ”monsterista”(No hyvä on nuo levyvanteet on ihan kauheat).

 

Samalla oli aika myös kaivaa itse aihio esille. Nurkkiin eksyi ”puolivahingossa” loppukesästä yksi Traxxas Revo 3.3 lisää, jolle varsinaisesti ei mitään käyttöä ollut.  Joten miksi vaihtaa automallia, kun nyt osaa hieman jo varautua siihen mitä on tulossa. Suurimmat sudenkuopat aion väistää sillä, että suosiolla valitsin Teknon valikoimista autoon sopivan akkukotelon ja moottoriksi tällä kertaa suoraan moottoripukkiin sopivan 36mm pitkäkannuisen ”markan” Turnigyn.  Idea tässä ”käytetään enemmän valmiita osia” on yritys saada autosta enemmän etupainoinen. Kevyempi moottori (suorituskyvyn kustannuksella) ja eteenpäin tuleva akkuteline toivottavasti siirtävät painopistettä eteen edellisestä versiosta. Tavoitteena olisi, että kesällä auto olisi hieman enemmän ajettava ja näin ollen voisi aiheuttaa radalla enemmän pahennusta.  Toki siis tuo moottori epäilyttää jo valmiiksi, joten savutin optio on hyvin mahdollinen sekin.

Kyseessä kun on nitroauto niin osasi odottaa, että jonkinlainen puhdistusprosessi on edessä jos aikoo jotenkin edes saada autosta kelvollisen näköisen ja miellyttävän kokemuksen itse kasaamisesta.  Yllätys oli suuri purkaessani autoa ja huomatessani, ettei tämä yksilö ollut ollenkaan niin kauheassa kunnossa, kuin olisi osannu odottaa. Nitro kilkkeet nopeasti pois ja sitten auto pöydälle.

 

20171215_190402

Muutamissa koloissa oli nitromählää, joten ensimmäisenä sai auton kyllä pistää pesuun.  Käytin pesussa Muc-Offia ja paineilmaa, tämän jälkeen ajoin vielä perään voitelevan kontaktisprayn toivoen, että ainakin kasauksen ja huollon aikana ei osat ehtisi ruostumaan.

20171215_190701

20171215_191814

Tilanne on tällä hetkellä se, että auto on vielä suurin piirtein ehjänä pöydällä. Etupäätä joutui hieman purkamaan että sai suurimmat kököt pois iskarien alta.

20171215_193008

Seuraavaksi käydään rattaisto, laakerit ja nivelet läpi ennen, kuin aloitetaan kasaamaan autoa. Tähän ei yhtä kattavaa huolto tehdä, kuin aikaisempaan Revoon, mutta toki sen verran ettei tyhmyyttään rikota enempää

Palataan aiheeseen.

Pahoittelut paskoista kännykkäräpsyistä. Kaivetaan jatkoa varten oikea kamera ja jalka esille.