2WD buggynä minulla on käytössä TeamC:n valmistama tekele TC02C Evo, joka kulkeutui minulle käytettynä syksyllä -16. Yksinkertaisena ihmisenä pidän yksinkertaisista asioista, joten tämä TeamC:n pulkka sopii kalustooni, kuin taulunaula seinään. Simppeli design ja ok toimiva kokonaisuus tuo mukavaa helppoutta harrastukseen.

Any Way asiaan siis… TC02C Evo pohjautuu aikaisempaan versioon TC02C ja autot jakavatkin 1:1 etujousitus ja ohjausgeometrian, mutta sitten rungon ja takapään osalta   eroja syntyykin enemmän.
Ajoin pitkään aikaisemmalla versiolla TC02C, jonka jälkeen tein ”ei niin onnistuneen” vierailun Losi 22:sen kanssa. TC02C:n pieniä miinuksia ovat hieman monimutkainen rakenne vaihdelaatikon ympärillä (selitystä) huollon kannalta. Vanhempaan versioon oli saatavilla ainoastaan kuuladiffiä, joka vaati säännöllistä huoltoa ja se yhdistettynä työlääseen purkuun ei aina ole mielekäs yhtälö jos ajetaan paljon (eli huolletaan myös enemmän).  Uuteen versioon TC02C Evo tämä asia on korjattu  selkeyttämällä takapään rakennetta siten, että vaihdelaatikko irtoaa huoltoa varten huomattavasti helpommin. Laatikko irtoaa avaamalla neljällä pohjan ruuvia, sekä yläpuolelta pari ruuvia (iso plussa).   TC02C evo käyttää myös vanhemmasta 4wd autosta lainattuja ripustuksen osia (tukivarret + hubit), joten jaettavia osia Basherin kanssa on, joka taas keventää varaosapakin painoa (toinen iso plussa). Evo tulee jo vakiona suoraan ratasdiffillä eli huoltomäärä on laskenut myös paljon (kolmas Plussa). Evossa on myös edeltäjäänsä 8mm pidempi runko tuoden kaivattua rauhallisuutta edeltäjäänsä. Evossa tulee vakiona myös Big Bore iskarit, jotka nyt TeamC:n tuotteissa ovat aina olleet ns. Bullet proof. Iskarit ovat todella simppelit ja kestävät käyttöä pitkään, eikä niiden kenttähuoltokaan ole yhtä painajaista.

Elektroniikan kanssa noudatan kultaista keskitietä eli käytössä on varsin perinteiset komponentit. Hobbywing, Highest, SkyRC ja Gens Ace akut ovat sellaiset, joita minulla on käytössä muissakin autoissa ja olen nekin koittanut valita hinta/laatu-suhteen mukaan. Nopeudensäädin, moottori ja akut ovat kiertäneet jo monessa autossa, joten pitkän juoksun kulu on todella pieni. Esimerkiksi samat akut ovat käytössä kolmessa autossani, jolla säästää jo akkukuluissa merkittävästi.

Specsejä:
Auto: TeamC TC02C Evo
Nopeudensäädin: Hobbywing Xerun 60A v2.1  (tai 120A tarrat on aikoja siten hävinnyt)
Moottori: SkyRC Ares 11.5T Sensorillinen hiiliharjaton (vanha versio)
Akut: Gens Ace + Orion
Servo:  Highest DS400
Radiot: Spektrum