Mitä saa aikaan kahvikupin aikana suunnittelusta ja 20 minuutista sirkkelöintiä, liimausta ja vahausta…. Kännytelineen proton.

Tämä projekti sai alkunsa toista ”Varaosista Aarteita” projektia tehdessäni. Kännykkä oli koko ajan, joko tiellä tai hukassa kaiken rujon alla. Tarvitsin jonkin paikan tai telineen, jossa se voisi olla pystyssä, jotta pystyin näkemään ohjekirjan pdf:än siitä paremmin.

Kahvia naatiskellessani sitten raapustin paperinkulmaan simppelin designin ja hetken laskukaavoja pyöriteltyä oli valmiina sopivat mitat.  Eli suunnittelua uhrattiin tähän projektiin paljon enemmän, kuin olisi ollut tarpeen. Suunnittelun lähtökohta oli saada aikaan yksinkertainen ja nopeasti valmistuva kapistus, joka toivottavasti palvelisi puhelimen telineenä.  Mitoitin puhelimeni mittojen pohjalta telineen selkäpinnaksi 80mm korkean palan ja alatueksi 20mm pitkän palan 90-asteen kulmaan selkäpinnasta. Tukijalka takana oli ainut, jota varsinaisesti tarvitsi laskea, jotta osuisi vähän edes sinne päin ensimmäisellä kerralla (no osuhan se melki… ). Kaikki sahaukset (2) pois lukien päädyt (1) ovat 45 asteisia. Tavoitteena oli toteuttaa tämä nopeasti 3 sahauksen työstöllä.

Materiaaliksi valikoitui hukkapaloista vähän puhelinta kapeampi palanen 9mm vaneria. Eli sen enempää ei asiaa mitattu. Pyyhkäisin vanerin molemmilta puolilta valmiiksi hiomapaperilla, ettei tarvitse hioa valmista telinettä. Sahausta varten asetin kaapparin 45% kulmaan. Ensimmäinen sahaus, josta tuli alatuki (kyllä unohdin oikaista päädyn ensimmäisenä, silmään ei olisi auttanut luottaa). Toinen sahaus ja selkäpinta oli valmis. Terä suoraan ja kolmantena sahauksena tukijalka oikeaan mittaan. Nopea tarkistus, että näyttää noin about oikealta. Seuraavaksi kalikat keittiön pöydälle liimaukseen teippiä apuna käyttäen.

Liimauksen jälkeen jatkoin suoraan harrastepöydälle (jossa oli kesken edelleen toinen projekti), rapsutin liimajämät pois (okei, hioin vähän ennen vahausta) ja pyyhin telineen kerroksella Osmo värivahaa. Projektin piti olla nopea, joten kiikutin telineen kuivumaan lämpöisempään paikaan ja kas iltateetä nauttiessa olikin teline sitten jo kuiva.

No niin mitäs sitten tuossa reilussa vartissa sai aikaan?
Telineen jossa pysyy Sonyn 5″ luuri. Toki eihän tuo Sonyn käyttöön 100% istu, koska puhelimen latauspistoke on vasemmassa sivussa ja äänenvoimakkuusnapit oikeassa. Jos haluaa katsoa esim. videota koko ruudulta puhelimen ollessa latauksessa täytyy puhelin laittaa oikealle kyljelle, joten äänenvoimakkuus- eikä näytön avausnappiin pääse tällöin käsiksi (Mod.1 seuraavaan versioon – kaksiosainen alapala). Latausjohto kumminkin lähtee tyhmästi ylöspäin puhelimen ollessa lappeellaan (tyhmä puhelin siis). Tuo tukijalka on vähän pöhkön näköinen tullessaan kohtisuoraan alaspäin (Mod.2 seuraavaan versioon jotenkin muuten).

Ja eihän ne laskelmatkaan ihan täysin osunut. Eihän tuo tukijalka ole oikean mittainen. Ja eikä kuvissa ole Sony vaan Nokian varaluuri. Eikä teline päätynyt koskaan harrastepöydälle vaan yöpöydälle lataustelineeksi eli reisillehän sekin meni 😀
Hauska projekti, joka täytyy ehkä tehdä seuraavalla kerralla hieman paremmin. Teline on nyt vedetty vasta kerran Osmolla, koska en ole vielä päättänyt kopullista ulkoasua. Katsotaan jos siitä tulee kelvollinen niin saatan siitä vielä kuvan laittaa myöhemmin.