No niin. Pt.1:ssä kartoitin tarpeet ja vähän millaista laatikkoa ollaan hakemassa. Tämä projekti ei tavoittelekaan mitään über fine lopputulosta. Tarkoitus on tehdä mahdollisimman  yksinkertainen ja toimiva ratkaisu tavaroiden kuljettamiseen ja säilömiseen. Joten materiaalina käytän 9mm koivuvaneria (okei jos nämä olisi vain varastokäyttöön niin sekavaneri -se halvin- kävisi myös), koska sitä on helppo varastoida ja reagoi suhteellisen vähän tai ennakoitavasti kosteusvaihteluihin.

Aloitin projektin suunnittelemalla leikkuujärjestyksen levystä, jotta sain materiaalihukan mahdollisimman pieneksi ja puun syysuunnat sellaisiksi kun halusin. Myös itse sahauksessa sai noudattaa järjestystä tarkasti, jotta kaikki saman levyiset osat tuli ajettua samalla asetteella.  Ajoin ensin levyt pitkittäissuunnassa halutun kokoisiksi ja sitten katkaisin kaapparilla oikeaan pituuteen. Koska tässä laatikossa on jokaista osaa  oikeastaan kaksi kappaletta, niin asetin vasteen jokaiselle mitalle, jotta pituudet olivat varmasti samat.
Osia katkaisun jälkeen on:
2kpl sivuja
2kpl kansi&pohja paloja
2kpl päätyjä
2kpl jalkoja
1kpl saranan paksunnos
1kpl stoppariripa

Seuraavaksi siirryin koneistamaan kiinnityslamellien uria. Edelleen välttelin ruuveja ja nauloja, joten tässä käytin 4mm vaneria lamelleina, joita varten ajoin 5mm syvät urat levyihin. Tässä kohtaa kävi pieni ajatuskatkos ja tein lamelleista lyhyitä n.10omm pätkiä, kun fiksu olisi tehnyt pitkät ja yhtenäiset lamellit , koska uratkin ovat pitkät. Liitoksesta tulisi paljon tukevampi (kirjataan vihkoon ja tehdään ”tuotantomallissa” paremmin).  Ajoin urat jyrsimellä ja 4mm terällä. Merkitsin levyjen pinnoille vain kohdat joissa uria ei saa koko matkalle ajaa jolloin ne tulisivat näkyviin. Esimerkiksi sivuissa etu- ja takalevyjen sekä pohjan ura. Samalla kun jyrsimellä ollaan, ajoin kannen 6mm saranatapille L-uran käyttäen simppeliä vastetta, jonka avulla sain ajettua siistin suorakulmaisen uran.

Seuraavaksi ensimmäinen esikasaaminen, jossa tarkistin lamelliurien jyrsinnän. Laatikosta tuli varsin tukeva jo tässä vaiheessa ilman liimaakin. Samalla liimasin lisämateriaaliluiskan saranatappia varten kanteen. Vielä kahvan kolot on koneistamatta, joten ennen liimausta koneistin ne vielä. Valitettavasti kameramies on ollut taasen hukassa silloin, joten kuvia ei ole näyttää. Mittasin ja merkitsin ensin kahvakolon äärimitat sivuihin ja porasin oksaporalla nurkat kahvankoloista. Tämän jälkeen ajoin jyrsimellä reikien välit auki jolloin sain suorat ja siistit kahvankolot.

Kahvankolojen koneistuksen jälkeen oli aika valmistaa piikkisika ja pistää laatikko liimaukseen. Vaikkakin liimapintaa täysipitkien urien takia on vähän, niin liimasaumat asettuvat varsin nätisti ja laatikko tuntuu liimautuvan varsin mallikkaasti. Kannen saranatapeiksi poraan 6mm poratapeille reiät ja kannen avausta varten simppeli pieni reikä jolle ajan pyöristyksen. Liimasin myös kannen etureunalle stopparin etuseinän sisäpuolelle, jonka päälle kansi aina laskeutuu. Saranan pyöristyksiä jouduin hieman ihmettelemään ja muuttamaan alkuperäistä suunnitelmaa. Olin jättänyt liian pienen käyntivälin saranalle, mistä johtuen kansi ei auennut täydellisesi. Hieman säätöä ja pari viistettä niin kannen toiminnasta tuli varsin jouhea.

Ennen viimeistelyä ajoin laatikkoon hieman pyöristyksiä pitkille sivuille ja ruuvasin pohjaan jalkaluiskat. Tämän jälkeen hioin pakin saumat ja loput pinnat ennen vahaamista. Vedin pintaan Osmo värivahan kahteen kertaan jolloin pintaan tuli varsin mukava kiilto ja tarpeeksi vahva pinta, joka vähän kestää jo käyttämistäkin.

Tätä kirjoittaessa on seuraava kierros laatikoita jo työn alla ja niihin on tarkoitus tehdä pari muutosta. Lisätään kahvaan hieman muotoa, jotta saadaan option kantaa laatikkoa paremmin yhdellä kädellä ja siirrytään pidempiin vanerilamelleihin kasaamisessa paremman liimasauman toivossa.