Taas aiheesta säilytys ja logistiikka.

Saatuani valmiiksi tuon pienen työkalulaatikon tulin siihen tulokseen harrastetilojani tutkiskellessa, että jotenkin yksinkertaistettu ja yhteensopiva varastontointi- ja kuljetusjärjestelmä eri rojuille olisi enemmän kuin paikallaan. Tähän asti olen kuljetellut tavaroita erilaisissa pahvilaatikoissa ja varastoinut niitä hyllyillä sen mukaan mikä minnekin on mahtunut. Elikäs aikamoisesta kaaoksesta varastossa on kyse.
RC puolella kumminkin olen monet pienemmän kilkkeet säilönyt pitkään jo Orthexin SmartStore sarjaan kuuluviin käteviin kannellisiin muovilaatikoihin. Olen tykännyt että laatikoita on ollut helppo säilyttää pinossa ja kerätä laukkuun aina ajossa olevan kaluston mukaan. Tällä tavalla mukana kulkeva tavaramäärä on pientä ja kohtuullisen hyvin hallittavissa.

Vaatimuksena tarvikelaatikolle oli lähinnä suhteellisen kompakti koko (mukaan otettaessa iso tilavuus tarkoittaa isoa sotkua paikanpäällä ja turhaa kantamista)  ja kotona/varstossa helposti järjesteltävyys. Mieltyneenä yksinkertaiseen ulkonäköön halusin tähän erittäin yksinkertaisen irroitettavan kannen ja sen että laatikon kansi asettuu tasoon yläpinnan kanssa (ajattelin että olisi hieno). Kantaminen pitkiä matkoja ei ole suunnittelmissa joten varsinaista kannettavuutta ei tarvitse pohtia, mutta siirreltävyys tulee olla hyvä. Ja suunnittelun suuri painotus logistiselle hallittavuudelle varastossa eli halusin, että laatikot saa pinottua helposti ja ovat kohtuullisen turvallisesti pinottavissa.

Piirsin ensimmäisen version ja annoin sen aikansa muhia paperilla. Aikani kannen saranointia pohdittuani päädyin muuttamaan kannen systeemin kokonaan ensimmäisesta versiosta keksittyäni omasta mielestäni äärimmäisen simpelin ratkaisun, joka mahdollistaa kannen avaamisen luukkuna ja irroittamisen helposti.  Mitoituksen pohdin suoraan sopivaksi Smartstore laatikoiden mukaan jolloin saan pakattua laatikkoon aina X määrän laatikoita joita voi halunsa mukaan vielä sekoitella. Eli mukana kulkee esimerkiksi 4 Isompaa laatikkoa tai 8 pienempää laatikkoa. Tai 2 isompaa ja 4 pienempää. Voi vielä sekoittaa tilannetta ja laatikon voi pakata myös 2:lla isommalla, 2 pienemmällä ja yhdellä lokerikolla joita minulla.

Suhteellisen paljon suunniteltu normaaliin suunnitelutasooni nähden 🙂 Paljon mahdollisuuksia siis mennä pieleen.