Pesu

Mietin pitkään miten auton saisi helpoiten puhtaaksi. Normaalitilanteessa puhdistelisin purkaessani osa kerrallaan harjalla ja liinalla, mutta tässä tapauksessa (ks. kuvat) päädyin tavoilleni varsin erilaiseen lähestymistapaan (ja halusin päästä kokeilemaan paljon kehuttua Muc-Off pesuainetta, josta varsinkin prätkäkuskit tykkä) eli liuotinpesuainetta + lämmintä painevettä.

Tämähän auttamatta tarkoittaa, että tuomitsen suoraan tuhoon jokaisen auton kuulalaakerin, mutta järkeilin laakerinvaihdon olevan kumminkin edessä täyshuollossa joten menetys ei ole kovin suuri. Toimintatapa oli kyllä varsin tehokas ja olihan se mielekkäämpi lähteä autoa purkamaan, kun työpöytäkin pysyi puhtaana  koko projektin (ei järjestyksessä. Eri asia kuin puhtaus).

Itse Muc-Off kyllä teki vaikutuksen tehokkuudessaan.Suihkutin aineen huolellisesti ympäri autoa ja annoin vaikuttaa 5-10min (lisäsin mikäli kuivui tai valui pois). Huuhtelin lämpöisellä vedellä ja toistin käsittelyn kertaalleen. Lopuksi suoritin kuivauksen paineilmalla ja loputkin kuonat irtosi tässä vaiheessa.

Pesun jälkeen pääsee sitten näkemään ensimmäisen kerran auton todellisessa kunnossaan ja kartoittamaan ensimmäiset ja selvimmät osatarpeet. Äkkiseltään autosta ei näytä olevan mitään merkillistä rikki, joten tarkistelen  muutamat osanumerot ja lisään osat listaan..

Pt2 vaiheen jälkeen ollaan siinä tilanteessa että pöydällä pötköttää lähes dimangin näköinen Revo ilman voimantuottoa…

To Be Continued in Pt.3 Purku