Tosiaankin tuo minulla oleva Traxxas Revo on käynyt läpi täyden uudelleenrakennuksen ja konversoinnin sähköksi.  Auto minulle tullessaan oli seissyt autotallissa pari vuotta hyllyllä koskemattomana ajon jälkeen ja kieltämättä oli saapuessaan varsin lohduttoman näköinen.

Lähtökohtaisesti tiesin mitä autolta haluan ja mihen suuntaan sitä haluan viedä.. Siis näin minä luulin..  Ensin tarkoitus oli tehdä autoon perushuolto ja suorittaa nopea sähkökonversointi lisäämällä moottoripukin ja mennä ajaamaan, mutta jostain pimeästä kiven alta kumpusi ajatus totetuttaa auto mekaanisilla jarruilla ja kytkimellä.  Silloin ajattelin että tämä on pala kakkua ja nopeasti tehty (edelleen aihioon vielä koskematta)… Näillä siis eteen päin 🙂

Lähempi tarkastelu autosta kertoi heti miksi en pidä nitroautoista. Ne ovat likaisia ja tahmeita (ja pärisee). Auto oli odotetussa (noin about) kunnossa mitä osasinkin edellisen  omistajan puheista odottaa. Toki mukaan mahtui sitten muutama ylläri ja sopivasti projektia viivyttäviä seikkoja. Korin taistelu irti autosta oli ensimmäinen asia luonnollisesti, jotta pääsee näkemään koko komeuden ja saa edes pienen käsityksen siitä mihin on ryhtynyt.  Korin irroituksen jälkeen seuraava askel olikin isojen osien irroittelu ja Nitrokomponenttien poisto autosta. Purin auton rungolleen, jotta sen sai pestyä kunnolla ennen, kuin sitä lähtee täysin purkamaan (pysyy huoltopöytäkin huomattavasti puhtaampana).

Räpsyjä alkuvaiheilta:

Aloitetaan tuhoaminen:

Pt.1 lopputulos on se, että auto on pöydällä  osittain purettuna

To Be Continued in Pt.2: Pesua