Tuo niin yllättävä Basher (TeamC) toimi koko 2016 kesän yllättävän suuren ajomäärän moitteetta. Kesän alkaessa en odottanut, että hirveän luotettavasta kulkineesta olisi ollut kyse (aikaisemmat versiot ovat olleet hiilikuituversioita). Kesän edetessä ja syklimäärän kasvaessa täytyy sanoa, että auto enemmän kuin ylitti odotukset. Laskettuna kesän ajomääristä tunneissa ja käytetystä kalustosta arvioisin ajoa kertyneen n.200+ akkua (7-9min stinttejä) säästä riippumatta auto palveli helteestä vesisateeseen.

Kesän tuloksena osa- ja rengasmenekki pysyi suhteellisen hyvänä.  Renkaita taisi kokonaisuudessaan mennä 4 sarjaa ja osakuluina  varsin maltilliset:
1 Etutukivarsi (ihan oma vika)
2 sarjaa pääakselin ulostuloja (kului)
1 etukardaani (kului)
2 takakardaania (kului)
2 takadiffin kehä ratasta (hajosi ja kului)
1 takahubi (ja oma vika tämäkin)
2 etuhubit (kului, säilyivät ehjänä)
2 takaiskaritornin kannaketta (ihan oma vika)

Huollon yhteydessä en varsinaisesti löytänyt mitään yllättävää, jota en radalla olisi jo tiennyt. Kulumaa näkyi ja tuntui ohjauksessa ja huoltoon varasin myös täyden kuulalaakerisarjan, jotta tulevaan kauteen pääsee täysin uusitulla laakeristolla.

Sähkölaitteet ei varsinaisesti kulu, mutta kesäkuumat olivat tehneet tehtävänsä moottorin kannun laakerille, joten uuden laakerin metsästykseen on lähdettävä.  Jotta autolla pääsee kumminkin sisäkauteen, luovutti Touring kalusto moottorinsa tähän.

Sähköiltään auto jatkaa siis varsin keskilinjan komponenteilla:
Servo:  Highest DS400
Nopeudensäädin: Hobbywing 120A v2.1
Moottori: Hobbywing V10 8.5T
Vastaanotin: Spektrum SR410

 

Tässä sitten sama räpellys kuvina.