Kevättä puskee, halusimme tai emme.  Any ways sen vuoksi täytyy pikkuhiljaa kaivaa kesän kalustoa esille ja kartoittaa kuntoa. Näistä ”tylsistä nopeista” autoista ensimmäisenä kaivelin pöydälle Xrayn XB8e -15 1:8 sähkökrossin. Olen autolla pari kautta ajellut ja huoltanut/puhdistanut pariin otteeseen kesässä. Sähköinä olen ajanut 4s tekniikalla, joten mistään ”tehomonsterista” ei ole ollut kyse.

Sinällään tällainen keväthuoltohan ei ole oikeastaan muuta, kuin putsaamista ja tarkistelua edellisen kauden mutien jäljiltä. Mitään suurta huollettavaa ei pitäisi olla siis tiedossa. Entuudestaan on tiedossa, että keskidiffin ulostulot ovat valmiit ja menevät vaihtoon, mutta auton loppukunto kiinnosti kovinkin.

Mutta se räpinästä. Nyt tylsiä kuvia kehiin.

Ensin pestiin. Vähän Muc-offia ja CRC 2-26:ta (hyvä haju) ensin muhimaan, jotta kovettunut savi pehmiää.  Tämän jälkeen paineilmalla puhtaaksi. Pesuaineet + liuottimelliset öljyt ja paineilmahan ei laakereille ole sitä herkkua, joten erityistä huolellisuutta sen kanssa, ettei laakereihin päätyisi yhtään ylimääräisiä aineita. Lopputuloksena isoimmista ryönistä (niinkun about) puhdistunut auto

 

Seuraavaksi osia irti ja rievulla hinkataan loput kuonat pois osista. Harjalla rapsutellaan laakereilta kuona pois ja pyöritellään laakerit kaikki läpi. Tarpeen vaatiessa rapisevat laakerit vaihtoon. Irroittelin ensin tukivarret ja kävin ne yksitellen läpi ja keräsin ne puhtaaseen pinoon.

Seuraavaksi etu- ja takaperä irti autosta. Taaempi diffi oli pinnaltaan märkä, mutta tutkimus (sormien välissä tunnustelu=no silicon) osoitti sen olevan laakereiden öljyämisen jäämistöä (ennen laakereiden asennusta ”uppovoitelen” laakerit. Toimii ja käyttöikä paranee merkittävästi).

Ulkoisen puhdistelun jälkeen sai huomata ulostuljen olevan vielä varsin hyvässä kunnossa. Pinjoneissa ja kehärattaissa ei olut poikkeavaa kulumaa. Toiseen diffiin lisäsin yhden shimmin lisää välyksen tiukentamiseen.

Seuraavaksi kaivoin autosta ohjauksen osat ja purin loput osat rungosta pois putsausta varten.  Ohjauksen laakerit vaihdoin viime kesänä ”varoiksi” ja kaikki neljä tuntuivat vieläkin kelvollisilta. Ohjauksessa ei myöskään ollut mainittavaa välystä huomattavissa. Uloimmat pallolinkit vaihdoin kesällä TeamC:n vastaviin (vähän tuhdimmat) ja niissä näkyy vanteiden hinkkaumat molemmissa, muuten ei huomioitavaa.

Selkeä välys löytyi ylätukivarsien pivottipallokupeista.. Ne joutaa vaihtoon ennen kesää (jos muistaa), mutta varaosana ne täytyy haalia pakkiin.

P2250127

Lopuksi niputtelin auton takaisin kasaan.  Ilmeisen nätisti on osattu ajella, koska  hinge pinnit oli suoria ja asentaessa käyttämäni OKS:n valmistama nivelpasta on pitänyt hapettumat poissa tapeista mikä on positiivinen yllätys. Yleensä ovat jumissa tukivarsien sisällä. Tapeissa näkyi pyörintäjälkiä, mutta sormituntumalla ja pyöritellessä olivat smoothit.

Iskunvaimentimet odottelevat vielä pöydällä putsausta ja öljyn vaihtoja. Positiivista on huomata, että ainakaan ulkoisesti ei ole havaittavissa vuotoja, joten todennäköisesti selvitään niistäkin pelkästään öljyjen päivittämisellä uusiin.  Kuvassa näkyvä etuiskarin öljyinen alapää johtuu öljytestailusta puhdistusvaiheessa.

P2260151

Lopputulemana on positiivista huomata ettei vastaan tullut mitään odottamatonta yllätystä. Kuluminen on ollut normaalia (tai no niin mitä nyt normaaliksi voi sanoa) ja kauden aikana vetoakselien tappien vaihdolla on saavuttanut sen, että etu- ja takadiffien ulostulot ovat pysyneet hyvinä. Ainoastaan keskidiffin ulostulot ovat päässeet huonoksi. Osasyy varmasti, että lainasin tästä diffin nitrovehkeeseen loppukesällä, kun nitron diffin kuori oli pettänyt eikä kuoria juuri silloin ollut saatavilla. Samaa epäilisin myös syylliseksi huomatessani, että spurri on lähtenyt hainevästämään (peilistä löytyy syyllinen. Välys ja pas**t pinjonit). Vaihtaminen sähkön ja nitron välillä ei taatusti myöskään vähentänyt kulumista.

diffilc3b6inen.jpg

Keskidiffin ulostulot, ylälinkkien pivotti kupit, spurri ja laakereita kesäksi pakkiin on jo matkalla, joten tämä on taputtelua vaille valmis..Sitten keräämään hetkeksi hermoja jos saisi saman tehtyä vielä nitrovehkeelle.