Purku

Ja operaatio Revo jatkuu…

Pesun jälkeen seuraava askel onkin auton purku atomeihin ja loppujen rikkinäisten osien kartoitus (fiksuna toki tilasin ”nopeampien” autojen kokemuksella ”perusvaraosat” etukäteen).  Itse purussahan kävi perinteisesti niin, että siinä hiki ja kirosanat lenteli, akkukone lauloi, ruuvit tippui pöydältä. Lopulta huomattiin ettei kukaani muistanut kuvata sen kummemmin. Mutta tässä parit kumminkin mitä löysin.

Osat on lajiteltu taustalla näkyviin harmaisiin laatikoihin Vähän mielivaltaisesti ”ei pskaa – pskaa” tai ”käytetään uudelleen – Ei käytetä uudelleen”  Mitään ei tässä vaiheessa kannata kumminkaan heittää suoraan roskiin. Ruuvit ja Pienet nippelit&nappelit kannattaa lajitella pienempiin rasioihin myös. Itse käytän RPM:n sinisiä ruuvikippoja (#70100)

Nyt pääsee myös yksittäisiä osia tarkistelemaan ja löytyyhän sieltä pikkuhiljaa niitä jemmassa olleita vaurioita, joita ei näkynyt pääällepäin kuten: Etuhäkki ”Bulkhead” on revennyt ja takadiffin kuoret ovat tuhouhutneet sisäpuolelta vaurioituneen laakerin vuoksi (okei huomasin tämän vasta paljon myöhemmin, mutta menee tässä purun aiheessa paremmin). Samalla myös sitten iskunvaimentimien varret olivat täysin ”well done”, kun sai viimein vaimentimet purettua kokoaan. Yllätys oli myös kova sisältä löydyttyä kokonaan hyytelöitynyttä tahnaa, joka lienee joskus ollut jonkin sortin öljypohjaista.

Lopullisten osatarpeiden kartoituksen jälkeen alkaa osien metsästys kauppiailta. Traxxaksen kanssa on se hyvä, että noin about jokainen suomalainen kauppias myy Traxxasta, mutta Revo 3.3  on kaiketi sen verran harvinaisempi (wanha) Suomessa ettei kauppiailla ollutkaan aivan kaikkia varastoissa. Päädyin tilaamaan muutamia osia kotimaasta toimitusajalla ja toisten osien kohdalla päädyin tilaamaan ne ulkomailta. Koska kyseessä oli vanhempi malli ja idän&rapakon takaa kaupoista löytyi erikoisempiakin osia alennuskorista niin uskoisin, että lopputuloksena sain kerättyä varsin kelvolliseen hintaan kaikki osat.

Ennakkoon oli tulossa jo:
– Diffien huoltosarjat
– Iskarien huoltosarjat -> piti tilata 2 sarjaa mutta tyhmä tilasi 1:en.

Osalista tässä vaiheessa jopa säilyi kohtuullisen lyhyenä tai pitkänä tai jotain:

– Vetoakseleiden suojakumit -> kaikki vaihtoon
– Pivot Ball suojakumit -> kaikki vaihtoon
– Korikiinnikkeet -> etu ja taka rikki
– Etu Bulkhead -> rikki uusi tilalle
– Taka Bulkhead -> toisen iskuvaimentimen linkin akseli korkannut -> kokonaan uusi bulk tilalle
– Takadiffinboxi -> laakerivaurio tuhonnut laakeripesän
– Iskunvaimentimien varret -> vääntyneet & kuluneet

Näiden lisäksi Konversiota varten tarvitaan:
– Moottoripukki -> Hobbypro
– Kytkin -> TeknoRC
– Mekaaniset jarrut -> jarrusarja + keskitasauspyörästö
– Akkuteline -> Hobbypro -> Kiinnitys ???

Jatketaan sitten taas Revo Overhaul Pt.4:ssä